Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bu diziden mis gibi kokular geliyor
Türkan'ın annesi Zekiye Hanım'ın mantısıyla bütün mahalle doyuyor. 
 
Hem televizyon izlemeye hem de boğazına düşkün olanlar kesin fark etmiştir, TRT1’deki Eski Hikâye dizisinde ara ara, bilenin içini gıcıklayan bazı yemeklere yer veriliyor. Bici bici tatlısı, cacıklı Arap (Fellah) köftesi, mahluta çorbası, ev mantısı gibi yemekler, bana ister istemez “Acaba dizinin senaristi Gaziantepli mi, Adanalı mı, Antakyalı mı yoksa Mersinli mi?” diye düşündürdü.

Internet’ten araştırdığımızda karşımıza çıkan biyografisinde Ankara doğumlu olduğu yazıyor. Ancak memleketi neresi olursa olsun Levent Cantek’in damak zevkine düşkün olduğundan adım gibi eminim.

Şimdi, dizide sadece adı geçmekle kalmayıp, pişirilip görüntüsüne de yer verilen bu özel yemeklerden, bir Adanalı kızı olarak biraz bahsedeyim size. Bu arada başlamadan belirteyim, Türkiye’de yöresel yemeklerden bahsederken hangi yemeğin hangi şehre ait olduğunu belirlemek hiç kolay değil. O yüzden de bu yemekler Adana’ya ya da Mersin’e özgü diye belirtmek doğru olmaz. Ancak genel olarak Güney ya da Güneydoğu bölgelerine özgü yemekler diyebilirim. Yapılışları da şehirden şehre değişiklik gösterebilir.
 
1 2 3 4 5 6
Melis Çalapkulu
04/12/2013 06:30
YORUMLAR




DİĞER HABERLER