Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bizim Dizilerde Bir Sezon-3: Çaylaklar

Dizi dünyasında bir sezonluk çöplüğün daha sonundayız. Yapımcısından, kanalına herkesin deneyip deneyip durduğu yerli dizi sektörü bu sezon boyunca da birçok denemeye şahit oldu. Yazın başlayıp sonbaharı görmüş olan ya da doğrudan bu sezon için hazırlanıp ekrana sürülmüş olan, haftada en az 120 dakikalık izlence sunan çömezlerimiz neler yapmış bir bakalım mı? (Yazı 1 Eylül 2016'dan sonra ilk sezonundan yeni bölüm yayınlanmış tüm dizileri içermektedir.)

 

TATLI İNTİKAM (Kanal D)

Geçtiğimiz yıl da Çömezler listesinde olan Tatlı İntikam bu yıl da aynı listeden devam etmek durumunda kaldı, çünkü birinci sezonu hiç bitmemişti. Geçen yıl birçok yaz dizisine göre erken başlayan, tüm yazı aşıp sezona da sarkan Tatlı İntikam’ın pilinin bitmemesi bir mucize olurdu. Olmadı. Bir noktada hikayeyi kırıp yeni oyuncularla birlikte başa sarmaya çalışsalar da olmadı. Nefes almadan çekilen 30 bölümün sonunda dizi final yaptı.

 

NO 309 (Fox TV)

Demet Özdemir bir kez daha yaz dizisiyle karşımızdaydı. No. 309’un diğer işlerine göre farkıysa geri kalan her şeyin esas çiftten daha eğlenceli olmasıydı. Temelde bir evlilik hikayesi olunca, o birbirinin kopyalarını görmeye alışkın olduğumuz çiftlerden birini sunmadı seyirciye zaten buna gerek de kalmadı. Bir tarafta Sumru Yavrucuk, diğer tarafta Sevinç Erbulak, Beyti Engin, Cihan Ercan üçlüsü aldı götürdü, gülmekten her tarafımızı ağrıtıp geri getirdi. 1 Haziran 2016 günü başlayan No. 309, bir yılı devirmeyi başardı, yaz sezonu için hazırlanıp bugünleri gören tek dizi oldu. Gelecek sezona da devam edecek hatta. Tebrikler şelale.

 

AŞK LAFTAN ANLAMAZ (Show TV) 

Hande Erçel hayranlarına güvenerek yola çıkılmış bir romantıik komediydi. Bir süre sonra karakterleri oturdu, başrollerin kimyası da sevilince sonbaharı gördü. Sonbaharı gören her romantik komedinin başına gelen onun da başına geldi ve işin komedisi bitti. Yine de 31. bölümle final yapmayı başardı.

 

SEVİYOR SEVMİYOR (ATV)

Sıradan bir romantik komedi değildi, o yüzden yazın bir fark yarattı, çok sevildi. Hikayesi güzeldi, tipleri güzeldi. En çok da Tuna güzeldi. Yiğit Kirazcı öyle güzel bir Tuna sundu ki dizi boyunca, sırf o istediği için imkanı olanlar delirdi. Sıradan bir romantik komedi değildi ama yeni sezonu görünce aynı yola girdi. Dramalardan drama beğendi ama seyirci bunu beğenmedi. 28. bölümle final yaptı.

 

YÜKSEK SOSYETE  (Star TV)

Yazın drama ihtiyacını görmesi bekleniyordu. Gördü de. Kabalığın tanımını yeniden yapacak kadar kaba olan ama tam aksiymiş gibi yansıtılan esas oğlana rağmen hem de. Hazar Ergüçlü, sezon içindeki başarısız projeden sonra ekrana daha iyi bir işle döndü, Zuhal Olcay da kendini özleyenlerle hasret giderdi ama dizi en çok Meriç Aral’a yaradı, Aral herkesin yalancı olduğu dizideki tek gerçek karakter olan Ece’yle parladı. Dizinin draması, sonbahar geldiğinde sıkmaya başlamıştı, zaten kalabalığın içinde kayboldu sonra. Yüksek Sosyete, yılın sonuna doğru 26. bölümüyle birlikte finalini yaptı.

 

GÜLÜMSE YETER (Show TV)

Kalabalık kadro, geniş aile, fakir zengin hayatlarının çatışması ve biraz da mahalle komedisi… İlk bölümleriyle hiç ışık vermemesine rağmen kendisine bir izleyici kitlesi yarattı. Sezonu da gördü ama devamı gelmedi. 24. bölümle birlikte final yaptı.

 

HANGİMİZ SEVMEDİK (TRT 1)

Kadrosuna ve kafasına bakınca Leyla İle Mecnun tayfasının yeni dizisi bile olabilecek gibi duruyordu. İlk bölümüyle başlayan akşamın sonunda TRT’de darbe bildirisi okunuyordu. Sonrasında haliyle yayınlanmadığı günler geldi, şanssızlıklar yakasını bırakmadı. Başrol değişti, değişti. Zaten esas kızla esas oğlanı takan kimse kalmamıştı izleyen. Arka taraf çok daha eğlenceliydi. Gün değişiklikleri derken sezonun sonuna kadar gelmeyi başardı, 40. bölümüyle final yaptı.

 

BODRUM MASALI (Kanal D)

Bir Bodrum hikayesinin yazın sonunda başlaması ilginçti. Meğer Bodrum yaz sezonu bittikten sonra daha güzel oluyormuş. Genç isimleri parlatarak başlayan Bodrum Masalı bir süre sonra dramalarına sığınmaya başladı. Elde Timuçin Esen ve Şevval Sam varken bunu yapmak da kolaydı, yetmedi bir de Nejat İşler katıldı. Kanal D, sağ olsun Bodrum Masalı sezonun en ilginç deneyini yaşadı. 29. bölümüyle birlikte yayın süresi bir saate düştü, ama ne yazık ki bu durum sadece iki saatlik dizinin ikiye bölünmesi şeklinde gerçekleşti. Kısa süre sonra kanalın yeni projeleri tutmayınca eskiye döndü. Sezonu bitirirken ilk bölümün sıcaklığını hala koruyor en azından. Tabii Ezgi Şenler ve Alperen Duymaz gibi gençlerle, bu diziyle birlikte kariyer çıtasını tepeye koyan Murat Aygen’le de. Aynen devam lütfen.

 

RÜZGARIN KALBİ (Fox TV)

Kanal D’nin Bodrum Masalı üzerinde yaptığı deneyler garipse de bu sezon Fox’un yaptıklarının yerini tutamayacak asla. İlk bölümden itibaren dereceleri çok iyi giden dizinin, sezonun yeni dizileri gelince aniden gününü değiştirip, yeni günündeki ilk kötü reytingde final kararı açıklamak… Ayıp, günah, yazık.

 

ARKADAŞLAR İYİDİR  (Show TV)

Yine herkesin herkese aşık olduğu, yakın arkadaşların aşk yüzünden birbirine düştüğü, büyüklerin sıkıcı dramalar içinde olduğu, yeni hayran kulüpleri oluşturan genç çiftlerin ön planda olduğu bir işti Arkadaşlar İyidir. İlginçtir o işlerden çok farklı dokusuyla fark yarattı. Samimiydi, içtendi, adı gibi arkadaş dizisiydi aşktan önce. Pek tutmadı, Show TV de tutması için pek uğraşmadı zaten. Pazartesi sabaha karşı biten bölümlerinin reytingleri düşüktü artık. 10. bölümle birlikte sona erdi.

 

KAÇIN KURASI (ATV)

Ne kadar sezon işi olduğunu bile tartışabiliriz. Yazın başlayan Rengarenk pek tutmayınca, hikaye esas karakteri dışında tamamen yenilenerek İstanbul’a taşındı ve Kaçın Kurası adını aldı. Kaçın Kurası’nın akıbeti daha da kötü oldu. 15 Temmuz sonrası yayını epey sekteye uğrayan selefi Hangimiz Sevmedik’e nazaran daha avantajlıydı ama ömrü sadece dört bölüm sürdü.

 

İÇERDE (Show TV)

Yazın başlayan bir dizinin devamı olan Kaçın Kurası’nı saymazsak Eylül’den itibaren ekran macerasına başlayan ilk projeydi İçerde. Sağlam bir filmden uyarlanmıştı, başrollerde Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli gibi yeni neslin jönlerinden ikisi vardı ve arkalarındaki kadro çok sağlamdı. Zaten senaryonun dibe battığı her anda o kadro kurtardı. İçerde, geçen yılın birincisi Kırgın Çiçekler’den pazartesi zirvesini devraldı, neredeyse hiç de bırakmadı. Üçüncü bölümden itibaren saçmalama dozunu düzenli olarak arttırsalar da sadece Yıldıray Şahiner’in Alyanak’ı için bile doya doya izlendi. Hem Show TV’nin artık dibe vurmuş itibarını yükseltti hem de ilk sezonuyla bilinçli olarak hikayesini tamamlayıp final yapan dizi görmüyorduk ne zamandır, iyi oldu.

 

İLİŞKİ DURUMU: EVLİ (Show TV)

 

İlişki Durumu: Karışık 2015 yazında çok başarılı olmuş, sezona da devam edebilmişti. Ancak bitme sebebi olan “Dizinin yapacak espri kalmaması” unutulmuş olacak ki aynı çiftimizin yeni hikayesi denendi. Dört bölümde yayından kaldırıldıktan sonra umarım diziyi planlayanlar birazcık oturup düşünmüşlerdir. (Düşünmediler)

 

CESUR YÜREK (Show Tv)


Ne başladığı fark edildi, ne bittiği. O kadar sessiz sedasızdı ki 21 bölüm sürdüğünü öğrenmek biraz şok edebilir.

 

HAYAT BAZEN TATLIDIR (Star)

Gani Müjde yazdı, Hamdi Alkan yönetti. Yeni bir Hayat Bilgisi denediler sanki ama mesele eski bir dizinin yenisi olmasıydı zaten. Yine de pazar geceleri kendi kitlesiyle devam etti hayatına, sosyal sorumluluğa da özen gösterdi. 26. bölümüyle final yaparken arkasında ne yazık ki romantik komedi başrolünde denenecek bir çok genç oyuncu bıraktı.

1 2 3
Mehmet Dinler
14/06/2017 12:29
YORUMLAR




DİĞER HABERLER