Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bizim Dizilerde Bir Sezon-2: Yerini Kaybedenler

Televizyonda tutunmak zor zanaat. Seyirci acımasız, seyirci nankör. En ufak hatada ya da bir sezon arasında seni bırakıp gidebiliyor bazen. Bir sezonu deli deli geçiren, seyirciyi ekran başına kitleyen birçok yapım var ki yaz dönüşü bıraktığı ortamı bulamıyor. Bu yıl da o dizilerden birkaç tane var elimizde.

AŞK YENİDEN

İlk sezonunda, sezon ortasında başlamasına karşın salı günlerine ambargo koymuştu. Bu yıl o sıraya hiç çıkamadı. İlk sezonda asıl heyecanı sağlayan sırrın ortadan kalkmasıyla dizi başka bir yere evrildi, seyirci de buna pek bayılmadı. Yine de romantik komediden kıyım kıyım absürte yönelen dizi en komik bölümlerinden birçoğunu bu sezon verdi. Sezon ortasında yayından da kaldırılmayan Aşk Yeniden, çok güzel bir finalle haziranda seyircisine veda etti. (Fox)

PARAMPARÇA

O da Aşk Yeniden'le aynı duruma düştü. İlk sezonunda kendi gününün tartışmasız galibi olarak oldukça ses getiren dizi bu sezon başka şekilde ses getirdi. Pek olumlu olduğu söylenemez. Reyting dominasyonunu kaybetmesinin yanında Nurgül Yeşilçay'ın diziden ayrılma sürecinde yaşananlar, Erkan Petekkaya'nın her açıklamasında kurduğu garip (!) cümleler, oyuncular arası kutuplaşma derken Paramparça iki sezonu devirdi. 3. sezonda da devam edecek üstelik Erkan Petekkaya'nın ikinci partneri de diziden ayrıldıktan sonra. Hayırlısı… (Star)

KİRAZ MEVSİMİ

Üsttekilerden daha büyük bir hayal kırıklığı yaşamış olabilir. Bir önceki yaz başlayıp bir yıl aralıksız yayınlandıktan sonra tatile girmişti. İlk sezondaki ilginin büyük kısmını ikinci sezonda kaybetti. Dizinin ruhu gitmiş gibi bir tattaki bölümlerle ilgi eridikçe eridi, kısa sürede final kararı çıktı, Kirazcanlar öksüz kaldı. (Fox)

KOCAMIN AİLESİ

O da Kiraz Mevsimi gibi 2014 yazında başlamış ve bir yıl istikrarlı bir ekran yaşamı sürmüştü. Önce eski gününde yayınlanması kararı alındı, tam o dönem İnadına Aşk coşunca Çarşamba'ya yani tam ateş çemberinin içine düştü. Kocamın Ailesinin ikinci sezon macerası yalnızca yedi bölüm sürdü. (Fox)

KARA EKMEK

Geçen sezonun ortasında başlayıp beklenmedik bir şekilde ekrana tutunmayı başarmıştı Kara Ekmek. İlginç mizah anlayışı, Asiye’nin aforizmaları ve Özlem Yıldız&Ushan Çakır ikilisinin uyumuyla bir sezonu güldüre eğlendire geçirdi. Ancak bu sezon başladığında birkaç ay öncesini mumla aradı, yıl bitmeden sona erdi. (atv)

YILANLARIN ÖCÜ

İlk sezonunun nasıl tuttuğunu asla anlayamayacağım. Fakir Baykurt'un eserini çok ilginç bir şekilde ele alıp kendine bir izleyici kitlesi yaratmayı başarmıştı hem de çarşamba gününde. Oldukça geç biten ilk sezondan sonra ikinci sezon aynı reytinglerin yanına yaklaşamadı. Bu sezon ömrü sadece yedi bölüm sürdü. (Show)

ACİL AŞK ARANIYOR

Acil Servis gibi facianın sonucunda bu kadar güzel bir romantik komedi ortaya çıkması ekranın bir hediyesi olabilirdi ancak. 2. sezon o hikayeyi pek göremedik. İlk sezondaki Nisan-Sinan didişmelerinin tadı gelin-kaynanadan gelmedi, çok sıkıcılaşınca seyirci geri dönmedi. Acil Aşk Aranıyor ikinci sezonunda Kasım sonunu zor gördü. (Show)


MARAL: EN GÜZEL HİKAYEM

TV8'de olmayan dizi kültürünü oturtmak için ideal bir yapımdı Maral. Öyle birinci sıralara falan oynamıyordu ama kanalı mutlu ediyordu zor bir günde. Zaten Mart'ta başlamışken sezon arası vermemeliydi belki de. İkinci sezon başladığında bütün izleyicilerini kaybetmişti çoktan. Sonrasında da ekrandaki yerini kaybetti, kısa sürede yayından kalktı. (tv8)

POYRAZ KARAYEL

Burada onu görmek şaşırtıcı olabilir, benim için de öyle zaten. Çok değil daha altı ay önce hakkında "Güzel sıfatına bu kadar yakışan çok az şey var televizyonda" dediğim dizinin sonunda bütün seyircisini bu kadar hayal kırıklığına uğratması üzücü. Sefer'in ölümünden beri eskisi gibi olmayan tadı dahası ekipteki karışıklıkları, gelecek sezon yönetmen -ve bir ihtimal senarist- başta olmak üzere ekibin büyük kısmının ayrılması... Efsane olarak kalmak varken egolarınızı savaş alanına sürmek çok güzel değil mi? (Kanal D)

(atv)

GÜLLERİN SAVAŞI

Bir önceki yazdan çıkıp tüm sezonu tamamlayan ama bu sezon umduğunu bulamayan diziler kervanındaki işlerden biri de Güllerin Savaşı. Geçen sezonki dramanın tadını bu sezon hiç yakalayamadı, Şubat'ta çok ilginç bir sonla final yaptı. (Kanal D)

 


Bizim Dizilerde Bir Sezon-1: Olağan Şüpheliler

Bizim Dizilerde Bir Sezon-3: Çömezler

YORUMLAR




DİĞER HABERLER