Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bir İkonik Esas Kız: Mira Beylice

MedCezir'in Altınkoy tabanlı kalbi Tozludere'de akan esas kızı Mira Beylice, her zaman söylerim, sadece alıştığımız tarzda bir esas kız değil. Sürekli kötülüğe maruz kalan, her zaman iyi duyguları olan, düşmanları için bile canını verebilecek kadar saf iyisi değil Mira. Ama bütün bunların üstüne karakter gerçek hayattaki yansımalarından o kadar doğru parçalar almış ki Mira Beylice bir ikon oldu sayılır.


Mira'nın Marissa'dan aldığı en büyük şey; o ışıltılı hayatta yanına bir varis değil kendi aç kısmını doyuracak farklı bir tat araması. Marissa da Mira da o zengin hayatın imkanlarından sınırsız yararlanıp, o camiaya burun kıvıranlardan. Mira'nın Yaman aşkı Marissa'nın Ryan aşkından çok başka. Marissa genel olarak Ryan'ı tüketmeye odaklıydı. Mira ise Yaman'ı zaman zaman tüketse de genel olarak takıntılı tarafı makul dozda. Böyle olmasının sebebi tabii ki Yaman'ın da kendisine bir ev arayışının olması ve o evin Mira'dan başka kimse olmaması. Mira sevgililerini çocuğu gibi seven kadınlardan. Bıraksak sabaha kadar Yaman'ın her noktasını mıncırır. Yaman'ın Mira'ya olan aşkı daha Mira odaklı. Olması gerektiği gibi. Birinci sezon kırılan kalbimizi bu sezon başlarda biraz hırpalasa da çok güzel onardı Yaman. Mira'nın Yaman aşkı ise daha kendine odaklı. Kendisi Yaman'ı sevdiği için Yaman bu kadar değerli.



Mira'nın ailevi ilişkileri ise o karmaşık çekirdek ailede gerçekten çok iyi. Marissa ve Kaitlin anne-babalarının boşanmalarını atlatamamışlardı. Bizimkilerde durum sadece Sude evden kovduğunda Faruk'a gitme travmasında. Mira'nın ailedeki dengi Sude. Babamın kızıyım diyor ama aslında Mira tam bir Sude Beylice! Anasının kızı olduğu ara sıra geçtiği karanlık taraflardan ve ikisinin de Tozludereliler'e hayır diyememelerinden belli. Faruk bazen tatlı bir rüya bazen zarar bombası ama hiçbir şekilde Mira için fazla önemli değil. Babası oralarda bir yerde duruyor işte. Belki de bu yüzden babasının karşısında boynu bükük Orkun'dan, güçlü bir erkek figürü olan Yaman'a kaymıştır. Beren'in Faruk gibi sakin bir tabiatı olduğunu biliyoruz ama kesinlikle onunla alakası yok. Hatta Beren bütün Beyliceler'in en olgunu. Gözlemlerini çoğaltıp ileride bir Altınkoy kitap serisi yazmasını çok isterim. Mira abla olsa da aslında Beren, Mira'nın mentoru. Safari ile ilişkisi Serezler'in bahçesine girmek için sadece. Ne yazık ki Beren dışında bütün Beyliceler'in öyle. Baksanıza Yaman ve Mira barıştı, Mira ile Safari'yi beraber gören yok! O efsane flashback’te gözüken Mira'nın anneannesi ile ilişkisi nasıl bilmiyoruz. Eğer anneannesi etrafta olsaydı Mira kesinlikle Yaman'a hiçbir kız aşık olmasın diye ona büyü yaptırırdı. Üvey babası Asım Şekip Kaya ile ilişkisi ise banka hesaplarından ibaret. Bir üvey kardeşini annesi öldürürken öbür üvey kardeşi Sedef ile düşmanlıktan dostluğa uzanan bir ilişkileri var. Ada adlı en küçük üvey kardeşi ise Mira'nın en büyük düşmanlarından olabilir.



Mira-Orkun ilişkisi MedCezir'in en tartışılan ilişkilerinden. Orkun aşk diye diretse de benim orada gördüğüm ile Mira'nın gördüğü bence aynı şey. Mira için Orkun bütün zor zamanlarında yanında olan dostu. Gerçi Orkun'un Mira'yı zor duruma sokmak gibi yönleri de var ama o da hain arkadaşlığın şanındandır diyelim.



Mira ile Eylül ideal bir bestie olabilirlerdi ancak bir büyük eksikleri var. Tabii ki de aynı erkeği paylaşamama durumundan bahsediyorum. Siz hiç yakın olup da aynı erkek için savaşmayan sisler gördünüz mü? Sorsak büyük ihtimalle Eylül'ün ölen annesinin adını bile bilmeyen Mira ile Eylül bu eksiklik dışında benim izlerken zevkten şekilden şekile girdiğim sahnelere imza atıyorlar.


Mira ile diğer arkadaşlarına gelirsek. Hale ile bir frenemy durumunun içerisindeler ve onların her şeye rağmen görüşüyor olmaları Altınkoy'un en büyük modernlik örneklerinden biri. Tuğçe, Uzay ve Eda ile hiç konuşmamış olabilir. Halbuki bence Tuğçe, Mira'nın eğlenebileceği kadar cool birisi.  Mert’le olan direkt Yaman'dan dolayı çıkar ilişkisi. Her MedCezir izleyicisinin 20 bölüm falan yaşadığı hangisi Doruk, hangisi Burak ikilemini de elbette Mira da hala yaşıyor olmalı. Bunun sebebi de kimin kim olduğunun onun için asla önemli olmaması tabii ki de. 

Moda konusunda Mira Beylice çok fazla kendisi gibi olan kızlar gibi başladı. Sonra moda ikonu olma yolunda ''çok kötü'' deyip geçilmeyen, üstüne saatlerce konuşulan şeyler giydi. İkinci sezonda Mira'nın tarzı sonunda oturdu ama. Her zaman en prenses, en davet modunda bile rock chic havasını kaybetmeden devam etti. Yaptığı uç seçimler artık onun tarzının bir parçası. Ben şahsi olarak Mira'dan, altyapının fazlasına sahip olduğu için bir Serena van der Woodsen performansı beklerdim ama birazcık daha aramızdan biri olmayı seçti Mira Beylice.

Mira Beylice'yi bende tutku yapan tabii ki açıkları olan bir karakter olması. Açıklarının bile ona çok yakışması. Bu yönlerinin karaktere nasıl bir nefes, bir mükemmellik kattığını anlatamam. Bazen fırtına estiriyor bazen ise dünyanın en savunmasız insanı. Bütün insanlar gibi ama biraz daha manik depresif az biraz da borderline. Sınırın öteki tarafı karanlık bölge, Mira'nın sevdiği Mira ise Yaman'ı çocuğu gibi seven kadın!

YORUMLAR




DİĞER HABERLER