Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bana Sevmeyi Anlat: Bas gaza aşkım bas gaza *

Fox TV’nin Cuma akşamı ilk bölümünü yayınladığı yeni dizisi Bana Sevmeyi Anlat, Totalde 2.  ABde 2. ABCde 2. olarak başarılı bir açılış yaptı. Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği dizinin başrollerini Seda Bakan, Kadir Doğulu ve Mustafa Üstündağ paylaşıyor.

Bana Sevmeyi Anlat tekrarlarda da yüksek rating aldı. Bakalım hikaye ilerledikçe izlenme oranları nasıl seyredecek?

Kısa süreli bir evliliğin ardından Leyla (Seda Bakan) kucağında bebeği Rüzgar ile baba evine dönmüştür. Frankfurt’ta yaşayan ailesi, babası Salih (Kadir Çermik), üvey annesi Ayla (Mahperi Mertoğlu), kardeşleri Hakverdi (Bahadır Vatanoğlu) ve Simge’den (Gülper Özdemir) oluşmaktadır. Salih’in bir ağılı vardır ama aslında hayvan ticareti kisvesi altında Haşmet (Mustafa Üstündağ) ile birlikte uyuşturucu ticareti yapmaktadır.

Alper (Kadir Doğulu) ise şeftir, bir restoran zincirinin sahibidir, evli ve çocukludur. Çiçek adında bir kızı vardır. Kızına prenses diye hitap etmekte, tepesine çıkartmakta çocuk ne isterse yapmaktadır. Alper’in karısı Berna (Aslı Orcan) çok ilgisiz, sevgisiz kötü bir annedir. Alper o kadar usta bir aşçıdır ki dükkânına gelen Vedat Milor bile “dışı iyi pişmiş, içi çok sulu” diyerek onun iyi bir aşçı olduğunu onaylar.

Leyla, küçük bebeğiyle ailesinin yanına sığınmak zorunda kalmış bir kadındır. Büro yönetimi okuyan Leyla, diğer yandan İspanyolca kursuna da gitmektedir. Bu da bize ilerleyen bölümlerde çalışacağına dair ipuçları veriyor tabii.

İyi anne - kötü anne

Leyla’nın üvey annesi Ayla öyle kötü bir kadındır ki üvey torununu zerre kadar umursamamaktadır, beş dakikalığına çocuğu ona emanet eden Leyla eve geldiği zaman bebeği pat diye koltuktan yere düşmüş ağlarken bulur.

Alper’in karısı Berna da öyle sorumsuzdur ki kendini alışverişe kaptırıp çocuğu okuldan almayı unutur. Berna, Çiçek’i olur olmaz bahanelerle azarladığı yetmiyormuş gibi Alper’in en yakın arkadaşı Onur (Cemil Büyükdöğerli) ile kırıştırmaktadır, tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de 2011 yazındaki gibi hala tulumla gezmektedir.

Weist du

Karanlık işlerin adamı Haşmet Frankfurt’ta bir restoran ile anlaşmak, franchise almak istemektedir. Salih kızı Leyla’nın çevirmen olarak kendisine yardımcı olabileceğini söyler. Haşmet, Leyla’nın hanım hanımcık tavırlarından, böyle ceylan gibi bakmasından çok etkilenir. Leyla da daha hayatında ilk kez gördüğü bir adama düğmesine basılmış gibi evde ne kadar zulüm gördüğünü anlatır.

Diğer yandan Alper’in karısı Berna ve abisi Cihan, Alper’in bilgisi dışında Onur’la bir takım işler karıştırmışlar ve bunun sonucunda dolandırılmışlardır. Dolandırıldıklarını anladıkları zaman panik olurlar, arabada bağrışırlarken kaza yaparlar. Bu kaza sonucunda Cihan ölür, Berna ise yoğun bakıma kaldırılır. Rise of the Walking Dead’i bakalım kaç bölüm sonra göreceğiz.

Alper mutfakta.

Öyro ve bir takım çakallıklar

Sevgili Ekranella’cılar bu üveylik böyledir işte, üvey anneler çocukları yere düşürürken, üvey kardeşler de hırsızlık yapar. Tıpkı Leyla’nın bebek bezleri arasında sakladığı öyroları alan üvey kız kardeş Simge ve babasının uyuşturucu deposundan mal çalan Hakverdi gibi. Ancak hiçbir şey gizli kalmaz. Haşmet’e çalınanların yerine bozuk mal teslimatı yapılınca Hakverdi’nin ifadesi anında alınır. Salih, Hakverdi’nin yaşamı karşılığı Leyla’nın Haşmet’le evlenmesini sağlayacaktır. Zaten babasının evinde sığıntı gibi yaşayan Leyla, bu evliliğe razı olur.

Haşmet, Leyla’nın peşini bırakacağa hiç benzemiyor.

Karanlık olaylar ve tesadüfler

Alper’e gelince elinde ne varsa yitirmiştir, Haşmet ile anlaşır, onun restoranlarının işletmecisi olarak çalışmaya başlar.

Haşmet, Leyla’ya karşı çok naziktir, çocuğuna da kol kanat gerer. Ancak tam evlenecekken Leyla Haşmet’in karanlık işlerin adamı olduğunu öğrenir. Haşmet’in birisini dövdükten sonra öldürülmesi için talimat verdiğine tanık olan Leyla dehşete kapılır. Tabanları yağlayıp kaçmak ister. Gelin görün ki bebeği üvey annesi Ayla’ya emanet etmiştir. En yakın arkadaşı Ezgi’yle (Mine Kılıç) bebeği sonra getirmesi kaydıyla anlaşarak kaçar. O sırada düğünden ayrılan Alper’in arabasına biner ve gençler işte böyle tanışırlar dısdısdıs. Bakalım bundan sonrası İsmail YK’nın dediği gibi bas gaza aşkım şeklinde mi ilerleyecek yoksa evli evine, köylü köyüne mi dönecek göreceğiz.

*İsmail YK / Bas Gaza

YORUMLAR




DİĞER HABERLER