Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Bana Bak / Look!

Civan Canova sergi kataloğunu imzalıyor.

“Tek istediğim yaptıklarımla hayatıma anlam kazandırmaktı. Amaç bu anlamı olabildiğince hissetmek ve sonrasında da paylaşmaksa bunu yakın çevremle de halledebilirdim. Bu nedenle imza atarken soyadımı bile kullanma gereği duymadım. Bu alışkanlık hala devam ediyor.”

Erinç Sanat Galerisi’nde Bana Bak/ Look kişisel resim sergisi dün ziyarete açılan Civan Canova resim yapmaya bu düşüncelerle başladığını anlatıyor.

Bazıları dünyaya bir iz bırakmak, hikâyelerini anlatmak için gelirler. Hayatı nasıl algıladıklarını, yaşantılarını, alışkanlıklarını ifade etmek isterler. Civan Canova işte bu seçilmiş insanlardan.

Civan Canova’nın resimlerinde yalnız kendi çocukluğu, gençliği, ailesi, arkadaşları değil hepimizin ortak geçmişi var. O yüzden bu kadar tanıdık, bu kadar sıcak. Park Cafe’den Haşmet’in Barı’na, Led Zeppelin ve Gümüşlük’ten Ankara Garı’na kadar, hayatımızdan ya da hayalimizden geçmiş tüm tanıdıklar orada.

Oyuncu, yazar, senarist Civan Canova “İleride tabii yol yeterse, belki de lekeleri, çizgileri, benekleri, renkleri, kulis , kamera ya da yazı masamdan çok daha fazla göreceğim,” diyerek resim yolculuğunu sürdüreceğinin işaretlerini veriyor.

Bu durumda bize düşen Canova’yı takip etmek. Size bakmayıp kime bakacağız zaten  

Bana Bak/ Look Erinç Sanat Galerisi / Teşvikiye’de 5 Nisan 2016’ya kadar görülebilir.

 “Hani belki Ahmet Ertegün beyefendi Robert Plant’i, Jimmy Page’i, toprağı bol olsun Jon Bonham’ı ve John Paul Jones’u da misafir etmiştir yazlık evinde. Belki de dolaşmışlardır eski garajın yakınında gençlik halleriyle… Hatta Mazhar, Cemil, Cengo da oralarda, kapağı Gümüşlük’e atmak için dolmuş aramaktadırlar. Belki de daha kolaydır ışıklara tutunup aya tırmanmak, ya da uçan bir halıya atlayıp yolculuk etmek, o dönemde Gümüşlük’e gitmekten.. Hayal etmenin sonu sınırı var mı? “

Evimiz : Resimdeki küçük çocuk Civan Canova. Televizyon ekranında ise geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Can Akbel var.

“Annem ve kardeşlerim her Ankara’ya geldiğinde tarifsiz mutluluk ve heyecan yaşanırdı. Teyzem, Sait eniştem, anneannem, ciciannem, ablam hep birlikte karşılamaya giderdik. Sonra Şubat tatili gelir, biz giderdik İstanbul’a cümbür cemaat. Bu sefer onlar karşılardı bizi, aynı duygularla..”

“Son yaptığım resimlerden birinde tekrar düşledim Nazım’ı, Can Baba’yı, Deniz’i, insanca yaşama hakkı ellerinden alınan son nesil genç ruhları hayali bir lunaparkta teselli etmeye çalışırken, fonda çağın diğer kurbanları ile birlikte..”

YORUMLAR




DİĞER HABERLER