Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Arkası şimdi!

 

Pera Film, ilk kez dizilerden oluşan bir programı sinemaseverlerle buluşturuyor. Türkiye, Danimarka, ABD ve İngiltere yapımı 4 farklı diziden oluşan Arkası Şimdi! programı, izleme deneyiminin online platformlar ya da bilgisayar ekranlarıyla sınırlı kaldığı günümüz alışkanlıklarına atıfla izleyicisine, sinema perdesinde aralıksız dizi izleme olanağı sunuyor.

Pera Film, Arkası Şimdi! programı ile ilk kez sinemaseverlere dizilerden oluşan bir seçki sunuyor. Gösterimi 11-28 Aralık tarihleri arasında Pera Müzesi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek seçki, günümüzün “İzleme deneyimi, sinema salonlarını terk edip online platformlara, bilgisayar ekranlarına doğru geçiş mi yapıyor?” tartışmasından hareketle izleyiciye sinema perdesinde art arda dizi izleme olanağı sağlıyor. Arkası Şimdi! programında yer alan Türkiye, Danimarka, ABD ve İngiltere yapımı 4 dizi; cinsel kimlik mücadeleleri, olgunlaşma, aşk ve yüzleşme konularına odaklanıyor.

Farklı kültürlerden kimlik, aşk ve yüzleşme üzerine hikâyeler

Genco Erkal, Tilbe Saran, Cem Davran ve Belçim Bilgin gibi ünlü oyuncuların rol aldığı Türk dizisi 7 YÜZ, kendi içinde başlayıp biten 7 farklı hikâyeden oluşuyor. Her bir bölümünde karakterleri en karanlık taraflarıyla yüzleştiren dizi, aynı zamanda izleyicisini aşk, özgüven, eşitlik, ölüm gibi kavramlar üzerine düşünmeye davet ediyor. Desiree Akhavan’ın hem yönetmenliğini hem de başrolünü üstlendiği Biseksüel dizisi ise, tabu addedilen biseksüelliği ve onu sarmalayan önyargıları mizahi ve samimi bir yaklaşımla ele alıyor. İngiltere yapımı Biseksüel, insanların aşk ve sekse yaklaşımına, arzu ettikleri aşk ve seks biçiminin onlara dair neler gösterdiğine içten bir bakış sunuyor.

Yaratıcılarının gerçek yaşam öykülerinden ilham alan Baş Belası, kendi ayakları üzerinde durma, kendine karşı dürüst olma ve yetişkinlikle başa çıkma süreçlerini aktaran bir olgunlaşma öyküsü. Kopenhag’ın kuir topluluğunda genç olmanın ne anlama geldiğini yoğun ve içten bir üslupla ele alan bu Danimarka dizisi, medyada nadiren yer bulan bir gruba ses veriyor. Hollywood’un katı, esprili ve gerçeküstü bir versiyonunu sunan 555 ise, beş kısa filmden oluşan, antoloji tarzında bir mini dizi. En önemli şeyin statü olduğu, rekabetin kıyasıya yaşandığı Tinsel kentinde geçen bu kısa sinematik masalların her bir bölümü, Hollywood cehenneminin farklı bir köşesinde azap çeken karakterler arasındaki, hırsın empatiye baskın geldiği sorunlu ilişkilere odaklanıyor.

Arkası Şimdi! programı, 11 – 28 Aralık tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu’ndaücretsiz olarak sunuluyor.

Film programına özel hazırlanan Spotify listesine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bu program kapsamındaki film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimleri 18+ uygulamasına tabidir.

 

 DİZİLER:

7 YÜZ

Yönetmenler: Tunç Şahin, Ceylan Özgün Özçelik, Umut Aral, Alphan Eşeli

Oyuncular: Genco Erkal, Tilbe Saran, Melisa Sözen, Belçim Bilgin, Cem Davran, Dolunay Soysert, Damla Sönmez

Türkiye, 2017, 7 bölüm, 350', HDD, renkli 

Türkçe

Kendi içinde başlayıp biten yedi hikâyeden oluşan dizinin her bölümünde karakterler en karanlık taraflarıyla yüzleşiyor.  Peki, karakterler bu karanlık taraflarına göz yumup hayatlarına devam edebilecekler mi? 

Dizinin her bir bölümünde; “Peki ya küçük sandığımız günahlarımız o kadar da küçük değilse?”,  “Aşk ilaçla bünyeden atılabilen bir hastalık olsaydı ne olurdu?”, “Peki ya özgüven dışarıdan alınabilen bir şey olsaydı?”, “Mükemmel bir ilişkide eşitlik bozulursa ne olur?”, “Eşitliği sağlamak için taraflar ne kadar ileri gidebilir?”, “ Ölüm aslında huzura dönüşebilseydi?”, “Tanışmadan önce kaç kez ve nerede karşılaşmış olduğumuzu bilebilseydik?” ya da “Erkeklerin çocuk yapabilmesi biyolojik bir saate bağlı olsaydı?” gibi soruların yanıtları aranıyor.  

 

555 

Yönetmen: Andrew DeYoung

Oyuncular: Kate Berlant, John Early, Jane Adams, Marquise C. Brown

ABD, 2017, 5 bölüm, 60', HDD, renkli

İngilizce; Türkçe altyazılı 

Kate Berlant, John Early ve Andrew DeYoung’ın zihninden çıkan 555, beş kısa filmden oluşan, antoloji tarzı bir mini dizi. Hollywood’un katı, esprili ve gerçeküstü bir versiyonunu konu edinen bu kısa, sinematik masallar;  en önemli şeyin statü olduğu, rekabetin kıyasıya yaşandığı Tinsel kentinde geçiyor. Arka planda büyük hayaller, ön planda ise dişle tırnakla bu hayallere doğru ilerlerken yaşanan aşağılanmalar var. Her bir bölüm, iki karakter arasındaki, hırsın empatiye baskın geldiği sorunlu bir ilişkiye odaklanıyor. Birbirinden renkli karakterler arasında, genç bir Mama Rose tiplemesi ve onun dilsiz çocuğu, iki şehvetli ama cahil oyunculuk öğrencisi, bir trajedi sonucu sanatçıya dönüşen bir menajer ve onun grotesk çöküşüne tanıklık etmek zorunda kalan partneri yer alıyor. Her bir bölüm Hollywood cehenneminin farklı bir köşesinde azap çeken karakterleri ele alıyor. Açgözlülük, egoizm, cehalet ve tutkuları onları yiyip bitirecek mi? Yoksa o nadir şefkat anlarına tutunarak karanlık kaderlerinden kaçmayı başaracaklar mı?

 

Biseksüel (Bölüm 1-6)

The Bisexual (Episode 1-6)

Yönetmen: Desiree Akhavan

Oyuncular: Desiree Akhavan, Maxine Peake, Brian Gleeson, Saskia Chana, Michelle Guillot, Naomi Ackie

İngiltere, 2018, 6 bölüm, 180', HDD, renkli 

İngilizce; Türkçe altyazılı

Geçen sene Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan Desiree Akhavan (Cameron Post'a Ters Terapi, Makul Davranış) Biseksüel’de hem yönetmenliği hem de başrolü üstleniyor: Bu yeni komedi-dram, “son tabu” addedilen biseksüelliği ve onu sarmalayan önyargıları, utançları ve gülünç kavram kargaşalarını teklifsiz, mizahi ve samimi bir yaklaşımla ele alıyor. Akhavan’ın kendine has keskin zekâsı sayesinde dizi, insanların aşk ve sekse yaklaşımına, arzu ettikleri aşk ve seks biçiminin onlara dair neler gösterdiğine içten bir bakış sunuyor. 

Leila on yıldır birlikte olduğu kız arkadaşı Sadie’den ayrılır. Sadie evlenmek ve çocuk sahibi olmak istemektedir: Oysa bunun düşüncesi bile Leila’yı dehşete düşürmek için yeterlidir. Ayrılmalarından hemen sonra, Leila hayatında ilk kez erkeklere karşı hissettiği çekimin peşinden gitmeye karar verir. Bu karar, kendisi, Sadie ve ortak arkadaşları, meslektaşları ve ebeveynleri, yani bir şekilde hayatına dâhil olan herkes için ciddi sonuçlar doğuracaktır.

 

Baş Belası

Ondt i Røven (Pain in the Ass)

Yönetmen: Rikke Kolding

Oyuncular: Tessa Hoder, Loui Buhl, Andrea Coloma, m.fl

Danimarka, 2018, 8 bölüm, 60', HDD, renkli 

Danca; Türkçe altyazılı 

Kendi ayakları üzerinde durma, kendine karşı dürüst olma ve yetişkinlikle başa çıkma süreçlerini anlatan mizahi ve samimi bir olgunlaşma öyküsü. Bu Danimarka dizisi, Kopenhag’ın kuir topluluğunda genç olmanın ne anlama geldiğini yoğun ve içten bir üslupla ele alıyor. Aynı zamanda kişinin ve içinde bulunduğu topluluğun bazen nasıl bir karmaşa ve yanlış anlamalar sarmalına kapılabileceğini, buna eşlik eden taze aşklarla beraber anlatıyor. 

Baş Belası, yaratıcılarının gerçek yaşam öykülerinden ilham alıyor. Kopenhag’ın kuir topluluğuna içeriden bir bakış sunuyor ve Danimarka ve Norveç medyasında nadiren yer bulan bir gruba ses veriyor. 

 

GÖSTERİM PROGRAMI: 

Arkası Şimdi! 11 – 28 Aralık 2019

11 Aralık Çarşamba

19.00 555 (Bölüm 1 -5, 60’)

555 (Episode 1-5)

12 Aralık Perşembe

19.00 7 YÜZ (Bölüm 1 - 2, 100’)

7 Faces (Episode 1 - 2)

13 Aralık Cuma

19.00 Biseksüel (Bölüm 1 – 6, 180’)

The Bisexual (Episode 1 - 6)

14 Aralık Cumartesi

18.00 Baş Belası (Bölüm 1 - 8, 60’)

Ondt i Røven / Pain in the Ass (Episode 1 - 8)

15 Aralık Pazar

13.00 7 YÜZ (Bölüm 3 - 4, 100’)

7 Faces (Episode 3 - 4)

15.30 7 YÜZ (Bölüm 5 - 6 - 7, 150’)

7 Faces (Episode 5 - 6 - 7)

 

18 Aralık Çarşamba

19.00 7 YÜZ (Bölüm 1 - 2, 100’)

7 Faces (Episode 1 - 2)

19 Aralık Perşembe

19.00 7 YÜZ (Bölüm 3 - 4, 100’)

7 Faces (Episode 3 - 4)

22 Aralık Pazar

15.30 7 YÜZ (Bölüm 5 - 6 - 7, 150’)

7 Faces (Episode 5 - 6 - 7)

25 Aralık Çarşamba

19.00 Baş Belası (Bölüm 1 - 8, 60’)

Ondt i Røven / Pain in the Ass (Episode 1 - 8)


26 Aralık
Perşembe

19.00 555 (Bölüm 1 -5, 60’)

555 (Episode 1-5)


28 Aralık Cumartesi

16.00 Biseksüel (Bölüm 1 – 6, 180’)

The Bisexual (Episode 1 - 6)

 

 

 

YORUMLAR




DİĞER HABERLER