Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
Arkadaşlar İyidir; dizimiz de öyle!

Hayat bize birçok şey öğretir. Ama en iyi öğretmenlerimiz arkadaşlarımızdır. Onlar olmadan hayat tamamıyla anlamsız ve sıkıcıdır.

Arkadaşlar hakkımızda ailelerimizin bilmediği şeyleri, sırlarımızı, korkularımızı bize ait ne varsa bilir. Bizleri bunalımdan çıkartan, stresimizi alan onlardır. Kederlerimizi onlarla unutur, baskıları sayelerinde aşarız. Sorunlarımızı seve seve çözerler. Paylaşmak, fedakârlık, şefkatin ne olduğunu arkadaşlarımızla öğreniriz. Hiçbirimiz mükemmel değiliz, arkadaşlık bize kusurlara rağmen yine de birlikte kalmayı öğretir. Ve karşılık olarak arkadaşlığımızın dışında hiçbir şey beklemezler.

Devlet Üniversitesi’ne gidip, yurtta kalan, orta halli evlerde oturan çocukların da ekranda temsil edildiğini görmek güzel bir değişiklik.

28 Ağustos Pazar akşamı ilk bölümü yayınlanan, Show TV’nin yeni dizisi Arkadaşlar İyidir, sanırım bugüne kadar yayınlanmış gençlik dizileri içinde bana en hitap edeni. Yapımcıların gençlik dizilerinde 40 yaş üstü insanları hedeflemediğini biliyorum tabii ama cumartesi akşamı evde televizyon izleyeceksem eğer ben de kendime göre bir şeyler bulmak istiyorum naçizane.

Şahsen ekranda büyümüş de küçülmüş 50 yaşında gibi konuşan çokbilmiş ergenlerin olağanüstü ciddi flörtlerini izlemekten ben yıldım. Ekranı egemenliği altına alan basmakalıp gençlik dizilerinden ikrah getirdiğim bir zamanda Arkadaşlar İyidir rejisi, senaryosu ve iyi oyunculukları ile ilaç gibi geldi.

Zeynep Günay Tan’ın yaratıcı yönetmenliğini, Deniz Koloş’un yönetmenliğini üstlendiği dizinin senaristi Ekin Atalar. Merkezine Seda (Aslı Melisa Uzun), Gizem (Su Kutlu), Eren (İdris Nebi Taşkan), Yunus (Akın Akınözü), Merve (Hayal Köseoğlu) dan oluşan beş genci alarak anlatılan hikayede, karakterlerin hepsi, ne yaptığını hissettiğini anlayabileceğimiz, bağ kurabileceğimiz kişilikler. Hikayeye yön kazandıranlar onlar, yetişkinler değil. Kaderlerini etkileyecek kararları kendileri veriyorlar.

Dizide part time işlerde çalışan, ailesine destek olan öğrenciler de var.

İstekleri ve ihtiyaçları var. Yunus’un hayatını kazanmak, yurtta kalabilmek için ders vermesi lazım. Eren’in evine katkıda bulunmak için oto yıkamada çalışması lazım.

Diğer yandan korkuları var, sırları var;  Eren, kız kardeşinin de dizi setlerinde sürünmesini istemiyor, Merve bir türlü güzellik takıntılı annesini tatmin edememekten sevgisine layık olamamaktan korkuyor.

Nasıl gerçek insanlar hemen özetlenemez ve öngörülemezlerse bu çocuklar da bizi öyle şaşırtıyor. Kafasına hiçbir şey takmayan, bitirim yakışıklı Eren’in aslında hiç de göründüğü gibi bir hayat yaşamadığını öğreniyoruz mesela.  Ilımlı, iyi aile kızı gibi görünen psikoloji öğrencisi Seda’nın ise hayatı boyunca keder ve suçlulukla yaşadığını keşfediyoruz.

Dizinin bir başka güzel tarafı ise, orta halli insanların hayatına tanık olmamız. Farklı geçmişlerden gelen, farklı ekonomik durumları olan çocukların da arkadaş olabileceğini ille bu yüzden büyük dramlar yaşanması gerekmediğini görüyoruz.

Eren, kendisini tüm sınıfın önünde aşağılayan hocasına  neredeyse dalmak üzere. Kibirli, kompleksli öğretim üyesi rolünde Emre Karayel çok başarılı.

Kompleksli hocalar, hocaların kendisini aşağılamasına gelemeyen ve küfrü basıp sınıftan çıkan çocuklar. Tehlikeli işler yapmayı seven çapkın kızlar. Güzellik kraliçesi bir annenin yeme bozukluğu olan kızı. Çocuklarını eğlence dünyasına yönlendirerek üzerinden para kazanan ebeveynler. İşte aradığımız lezzetli karakterler burada.

Arkadaşlar İyidir’deki kahramanların hiçbiri mükemmel değil. Etten kemikten, yaralı, karanlık yanları da olan, zeki, umut vaat eden, gerçek karakterler. Bu yüzden onlara inanıyoruz ve başlarına gelecekleri merak ediyoruz.

Bu Pazar 20:00’de Show TV’de dizinin ikinci bölümü yayınlanacak. O zamana kadar dizinin tekrarını Show TV’nin web sitesinden izleyip hazırlığınızı yapın bence.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER