Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Ankara ve İzmir’de !f günleri 26 Şubat’ta başlıyor!

A Girl Walks Home Alone at Night

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında düzenlenen 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, yolculuğuna Ankara ve İzmir’de devam ediyor. Yılın en çok konuşulan filmleri ve ödüllü bağımsızlarını sinemaseverlerle buluşturacak olan !f İstanbul, 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde Ankara’da Cinemaximum Armada, İzmir’de ise Cinemaximum Konak Pier sinemalarında gerçekleşecek.

Yılın yıldızları ilk kez Ankara ve İzmir’de!

Toronto’dan Venedik’e, Cannes’dan Sundance’e, dünyanın önemli festivallerinde büyük ilgi görmüş, yılın en çok beklenen yapımlarını bir araya getiren Digiturk Galaları bölümdeki filmler, Ankara ve İzmir’de ilk kez seyirciyle buluşacak.

David Zellner’ın Sundance’ten jüri özel ödüllü filmi Kumiko, the Treasure Hunter/Kumiko, Hazine Avcısı”; usta Isao Takahata’nın 14 yıl aradan sonra çektiği ilk anime “The Tale Princess of the Kaguya/Prenses Kaguya'nın Masalı”; Joshua Oppenheimer’ın Venedik’te 5 ödül birden kazanan şoke edici filmi “The Look of Silence/Sessizliğin Bakışı; İran sinemasının ilk vampir filmi olan “A Girl Walks Home Alone at Night/Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız”, Digiturk Galaları’nın en çok konuşulacak filmlerinden...

Look of Silence

Geleceğin yönetmenlerini keşfedin!

Geleceğin yönetmenlerini keşfetme peşindeki seyirciler için de !f Ankara ve !f İzmir programı oldukça zengin. Myroslav Slaboshpytskiy’nin tamamı işitme engelli insanlardan oluşan kadrosu ve çarpıcı görüntüleriyle yılın en iyilerinden sayılan filmi The Tribe/Kabile; kalp atışı durmasın diye durmadan dans etmek zorunda olan vampir Zano’nun tuhaf ve olağanüstü hikâyesini anlatan Yiannis Veslemes filmi “Norway/Norveç; Aik Karapetian’ın yönettiği, görselliği ve kurgusuyla şaşırtan, Letonya'nın ilk korku filmi de sayılan The Man in Orange Jacket/Turuncu Ceketli Adam”; Jonas Alexander Arnby’nin genç bir kadının büyüdükçe vücudunda belirmeye başlayan değişikliklerin ardındaki gizemi konu alarak benzersiz bir kurt kız yarattığı filmi “When Animals Dream/Hayvan Düşü”, gelecekte adını sıkça duyacağımız yönetmenleri müjdeleyen filmlerden sadece bir kaçı.

The Tribe

Yılın en iyi müzik filmleri !f music’le geliyor!

!f İstanbul,müzik tutkunlarını da unutmuyor ve yılın en iyi müzik filmlerinden özel bir seçkiyi Ankara ve İzmir’e getiriyor. 1960’lardan günümüze ulaşan en etkileyici rock’n roll fenomeni Alice Cooper’ın iç dünyasını gözler önüne seren, sinemanın ilk belgesel operası Super Duper Alice Cooper/Şahane Alice Cooper” ve Belle & Sebastian’ın solisti Stuart Murdoch’ın Emily Browning, Olly Alexander ve Hannah Murray’i başrole taşıdığı müzikali God Help the Girl Ankara’da; Red Bull BC One All Stars ekibinden, dünyanın en yetenekli Break dansçılarından Brezilyalı Neguin ve Amerikalı Roxrite’ın, prestijli Break dans ekibi Flying Steps’in kurucusu Amigo’yla birlikte çıktıkları müziklerle dolu Anadolu yolculuğunu anlatan “Anadolu Break” ise Ankara ve İzmir’de müzik ve dans tutkunlarıyla buluşacak.

Yılın en iyi kısaları bir arada

!f İstanbul’un kısa metrajlı film üretimine dair son bir yıl içerisindeki eğilimlerin derlemesini yapmak amacıyla hazırladığı ve 1890’ın sponsorluğunda hazırlanan Türkiye’den Kısalar seçkisi, Ankara’da Tayfa Kitap Cafe, ODTÜ GİSAM, Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi RTS Stüdyosu ve Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi FB-309 salonlarında, İzmir’de ise Fransız Kültür Merkezi’nde ücretsiz gösterilecek.

Biletler biletix’te

!f Ankara ve !f İzmir’in biletleri; hafta içi gündüz gösterimleri 8 TL, hafta içi 19:00 seansı ve sonrası ile hafta sonu tüm gün Tam 16 TL, Öğrenci: 13 TL, 21:30 – 22:00 seansları da 16 TL’den biletix’ten ve sinema gişelerinden satın alınabilecek.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER