Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
HABER
Analar Ve Anneler Bu Akşam Başlıyor!

Berkun Oya'nın senaristliğini, Mehmet Ada Öztekin'in ise yönetmenliğini üstlendiği dizi, iki genç anne olan Kader (Hazar Ergüçlü) ve Zeliha'nın (Sinem Kobal) aynı evlat  için vermek zorunda bırakılacakları savaşı konu alıyor.

 

1970'li yılların başında geçen dizinin kısaca hikayesi ise; Kader (Hazar Ergüçlü) Anadolu’nun küçük bir köyünde yaşayan, yetim bir genç kızdır. Hayatı sevdiği adama, Mustafa’ya kavuşmanın hayallerinden ibaret olan Kader, Mustafa ile bir gece köyden beraberce kaçıp evlenmeye karar verdiklerinde,talihsiz  bir olay yaşanır. Kader için, kimselere bir şey söylemeden köyü terk etmekten başka çare kalmaz. Kader, hayatta kalan tek akrabasının yanına, İstanbul’a seyahat eder.. İstanbullu ünlü bir avukatın kızı olarak, iyi şartlarda yetişmiş olan Zeliha (Sinem Kobal), üniversiteye başlayınca, dönemin rüzgarına kapılır. Zeliha, burada tanıştığı genç adam Murat’la evlenir. Murat, hırslı bir adamdır. İnandığı ideolojiyi her şeyin, karısı Zeliha’nın bile önüne koymuştur. Zeliha’yı da bir siyasi suçlu, bir kaçak olarak yaşamaya mahkum eder. Analar ve Anneler, aynı evlat için savaşmak zorunda bırakılan iki kadının, iki annenin hikayesidir.

Kim kimdir:

 

KADER (HAZAR ERGÜÇLÜ): Annesini ve babasını çocuk yaşlarda kaybeden Kader, köyde halası tarafından büyütülür.  Kader ve Mustafa çocuk yaştan bu yana birbirlerini sevmektedirler. Gözlerini açar açmaz birbirine sevdalanan ikili, bu temiz aşkla hayattan soyutlanmıştır. Mustafa'nın babası Hüseyin Ağa, ikilinin evlenmesine karşı çıkınca, Mustafa, Kader’i kaçırmaya karar verir.

 

ZELİHA (SİNEM KOBAL): Zeliha, İstanbul’un orta üst sınıf mahallelerinden birinde yetişmiş genç bir kadındır. Zeliha, Üniversite'de tanıştığı dönemin rüzgarlarına kendini kaptıran Murat'la evlenir.Murat, kendini ideolojiye körü körüne kaptırmış, hırslı bir adamdır.

 

NERİMAN (BİNNUR KAYA): Neriman, kocasını genç yaşta kaybetmiş, oğlu Murat’ı kendi çabasıyla büyütmüştür. Oğluna aşık annelerdendir Neriman.

 

AYHAN (OKAN YALABIK): Neriman'ın kardeşi olan Ayhan, bir polis memuru, komiserdir. Hayatta sevginin yerine saplantılarını koymuş, yalnız bir adamdır.

 

TAHSİN (METİN AKDÜLGER): Tahsin; Zeliha ve kocası Murat ile aynı siyasi harekettendir. Zeliha ve Murat'ın yakın arkadaşı olan Tahsin, Zeliha’ya her daim kol kanat gerer.

 

MUSTAFA (ULAŞ TUNA ASTEPE): Mustafa da aynı Kader gibi, hayatını köyde geçirmiştir. Köyün en güçlü adamının oğlu olan Mustafa’nın ne parayla ne pulla ne de babasının ismiyle, gücüyle işi olmaz. Hayatı boyunca tek bildiği gerçek, Kader’e olan aşkı olmuştur.

 

MUAZZEZ (NAZAN KESAL): Muazzez, Neriman ile aynı hastanede hemşiredir. Neriman'ın dert ortağı, arkadaşıdır.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER