Okuması izlemesinden daha heyecanlı!
logo logo logo logo logo
Bu sitede yer alan yazılardan yazarların kendisi sorumludur.
Referans vermeden kullanmayınız.
ÖZEL
American Boy: Ali Smith!

Bu Şehir Arkandan Gelecek sonunda dün başladı. Görsel olarak biraz nostaljik mekanlar olsa da şehir teması vardı; umarım bunu hiç kaybetmez. Bu şehrin buna, bu sıralar ihtiyacı var çünkü. Şimdi olaylara bakarsak…

Öncelikle Ali Smith (Kerem Bürsin) aklımdan çıkmıyor diyebilirim. Dizinin girişindeki Afro-Amerikan dans düellolarını andıran dövüş sahnesi çok çok iyiydi. Ekran karşısında kendimi dans figürleri yaparken buldum. Hem de Harlem’den. Galiba bende ayna etkisi uyandıran karakterleri çok seviyorum. Ali Smith de beni bir süreliğine tik sahibi yapmış olabilir. Duygularıma da dokunmuyor değil ama. Onun o sahipsiz, limandan limana dolaşan, “Ou belghe bennim haeyatım,” demelerini falan bir lokmada yerim ben. American attitude boy seni! Tam elinden tutulacak, hayatı düzene sokulacak hatta bu uğurda heder olunacak tiplerden.

Heder olacağınızı kendi hayatını riske sokmak adına Derin’in (Leyla Lydia Tuğutlu) peşinden taksilerle sürüklenmesinden anlayabilirsiniz. Zira bana iyilik, yardımseverlik de o kadar değil gibi geliyor. Buna karşın Derin’in neden bütün gün Ali Smith’in peşinde olduğunu da anlamamak elde değil. Ali Smith seks çünkü. Kız bütün gün uğraştı çocuğu yatağa atacağım diye ama denizci kovboy biraz ürkek çıktı. Anlaşılan yavaş yavaş telaşlandırmadan gitmek gerek.

Ali Smith’den sonra favorim Anne (Osman Alkaş). Yani gemicilikte bir tabir galiba ama ben uzun süre adamın adı benzer bir şey sandım. Anne denmesi bayaa başarılı. Üstelik tripleri de çok güzel. Böyle her şeyi bilen kahya ondan sonra ne bileyim, ailenin en büyük sırrını taşıyan büyük halası gibi falan. Çocuğu alması, sonra denizcilik belgesini yırtması, her kapının ardında olması çok hoşuma giden şeyler. 2017’nin ilk harika karakterini çok sevdim. Sıkıldım artık aynı bayat tiplerden. Bana böyle şeylerle gelin. Ali Smith’in annesinden sonra babasına gelirsek…  Şahin’i (Gürkan Uygun) görünce benim de daddy diye boynuna sarılasım geliyor. O nasıl bir daddy ya öyle? Canım benim.

Zenginlere gelirsek… Şu an için hiçbiri ilgimi çekmedi. Ama kafamda deli sorular yok değil… Öncelikle Derin neden öyle dans ediyor? Modern dans çok keko bir şey değil mi? Sonra Derin’in asilliği patlayan, fiziki ölçülerini de bir Norveçli gibi koruyan annesi (Seda Akman) neden o mafya fedaisi kılıklı adamla (Burak Tamdoğan) evlenmiş? O adamdan asla zengin olmaz! İlerlemeye devam edelim; Nilperi Şahinkaya’nın sarı saçları efso olmuş orası ayrı ama herhalde bu kadar süper karakterlere hayat verdikten sonra sadece Derin’in arkadaşı olmayacak, Ali Smith’e bir bulaşacak değil mi? Kendisinden beklediğimiz böyle şeyler. Hem ekranlar esaslı kötü kadınlara hasret. Ve final, Yiğit (Ali Yörenç) neden bu kadar kadın düşmanı? Sevgilisinden niye bu kadar nefret ediyor? Oğuz onun gizli gay sevgilisi mi? Saçlarını neden kestaneye boyamış canım sarı çocuk? Umarım bu soruların cevabı da yakında gelir.

YORUMLAR




DİĞER HABERLER